Paprika tomaten soep
Koken

Recept: Paprika-tomatensoep

Lekkere soep die je samen met de kids kan maken! En waar ze van zullen smullen en zo ongemerkt heel veel vitamientjes binnen krijgen! Wij eten hem als lunch of als avondeten met wat brood of tosti’s erbij. Het paprika seizoen is in volle gang, ik kreeg dit paprika assortiment van een tuinder maar in de supermarkt of op de markt zijn ze nu ook volop te vinden.

Paprika tomaten soep

Dit recept is voor ongeveer 6 kopjes soep.
Bereiden kost 20 min tot 40 min.

Wat heb je nodig:

  • 6 Paprika’s rood + 4 rode en of gele punt paprika’s (of 10 gewone paprika’s)
  • 3 Tomaten
  • 2 Uien
  • 4 Knoflookteentjes
  • 1 Blokje groentebouillon
  • 3 Eetlepels gedroogde tijm
  • 200ml Slagroom
  • Staafmixer of blender

Aan de slag:

  1. Snij alle groente in stukken. Hoeft niet fijn gesneden te worden we gaan het toch pureren. Wij hebben een speciaal mes de Kiddikutter waarmee de kids veilig kunnen snijden en helpen.
  2. Bak in olijfolie de ui en knoflook op laag vuurtje 4 minuten.
  3. Doe de paprika en tomaten erbij en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Doe er ongeveer 200 ml water bij zodat er net een bodempje in de pan staat.
  5. Verkruimel het bouillonblokje erboven en doe de tijm erbij.
  6. Laat 30min koken op laag pitje. Heb je minder tijd 10min koken is al genoeg, maar hoe langer hoe lekkerder.
  7. Zet vuur uit en pureer de soep (laat de kinderen hierbij voorzichtig helpen) tot die mooi glad is.
  8. Doe de slagroom erdoorheen meng nog even goed. Vind je hem nu nog te dik kan je hem aanlengen met wat extra water.

Eetse!

Tip: lekker met knapperige bolletjes (althans dat vinden de kinderen) andere topping zou kunnen zijn wat pompoen pitten of zonnebloemzaden.

 

Paprika tomaten soep
Paprika tomaten soep ingredienten
Paprika tomaten soep
Paprika tomaten soep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *